Ljajić: Uzećemo kredit za otkup mineralnog đubriva

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Uzećemo kredit za otkup mineralnog đubriva

Rasim Ljajić, ministar spoljne i unutrašnje trgovine, izjavio je danas da će vlada uzeti kredit za otkup mineralnog đubriva i da će ga ponuditi u zamenu za merkantilni kukuruz.

- Svega 70.000 tona merkantilnog kukuruza ima u robnim rezervama. Mislili smo da intervenišemo sa 40.000 tona merkantilnog kukuruza i verujemo da ćemo naići na povoljnu reakciju za razmenu mineralnog đubriva za merkantilni kukuruz i pšenicu - rekao je Ljajić na sednici Skupštine Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Poslanik Zaharije Trnavčević, koji je glasao za izbor Vlade Srbije, pitao je Ljajića da li će vlada pod povoljnim uslovima poljoprivrednicima dati izmedju 100 i 150 hiljada tona mineralnog đubriva kako bi prinos bio i do sedam tona pšenice po hektaru i kako bi se izbegle posledice suše.

Ljajić je rekao da je jedna od 15 mera Ministarstva poljoprivrede otkup 200.000 tona merkantilnog kukuruza i da je za to potrebno šest i po miliona evra, pa je potrebno uzeti kredit u tom iznosu.

- Videćemo da li ćemo moći da otkupimo 100 tona mineralnog djubriva, ali će jedna količina mineralnog đubriva biti otkupljena", rekao je Ljajić.

Povezane vesti: Kiš: Mere nedostupne za veliki broj poljoprivrednika "Kome odgovara da ugasi svetlo u agraru?" Privrednici traže promenu modela razvoja do 2014. Žitom toviti stoku, a izvoziti meso i mleko
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.