Ljajić: Sto poslanika manje, dva miliona evra ušteda

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Sto poslanika manje, dva miliona evra ušteda

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da bi smanjenje broja poslanika sa 250 na 150 vodilo uozbiljenju domaće političke scene, a istovremeno stvorilo godišnje uštede u budžetu od dva miliona evra.

On je gostujući na RTS-u rekao da jedan poslanik košta 20.000 evra mesecno ako se uračuna njegova plata, paušal, dnevnice, putni troskovi u zemlji i inostranstvu.

"Prema tome, ukoliko smanjimo broj poslanika za 100, uštedećemo dva miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godišnje. Za četiri godine mandata, to je ušteda od osam miliona evra, a to nisu mala sredstva za jednu siromašnu zemlju", ističe on.

On je rekao da je smanjenje broja poslanika neophodno kako bi se kvalitet vratio u parlament, a samim tim i kredibilitet ovoj instituciji.

Upitan da li je preambula u Ustavu poslednja odbrana Kosova, on je rekao da se KiM brani i drugim političkim sredstvima.

"Kosovo branimo i Briselskim sporazumom, pirbližavanjem Srbije EU, ali i ekonomskim jačanjem zemlje.To nije samo pitanje preambule u ustavu", rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ljajić: Sto poslanika manje, dva miliona evra ušteda

Izvor: Blic, 28.Apr.2015

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da bi smanjenje broja poslanika sa 250 na 150 vodilo uozbiljenju domaće političke scene, a istovremeno stvorilo godišnje uštede u budžetu od dva miliona evra..."Prema tome, ukoliko smanjimo broj poslanika za 100, uštedećemo dva miliona evra godišnje....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.