Ljajić: Stiže paket za siromašne

Izvor: B92, 30.Maj.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Stiže paket za siromašne

Beograd -- Nikada do sada razgovori sa delegacijom MMF-a nisu toliko išli u prilog socijalnoj politici i bili toliko uspešni, ocenio je ministar Rasim Ljajić.

Ministar rada i socijalne politike kaže za "Večernje novosti" kaže da da se gotovo ceo paket mera dogovoren sa MMF- om može nazvati socijalnim.

On je naveo da će preme tom dogovoru oko 6,5 milijardi dinara biti potrošeno na one kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to i najpotrebnije.

"Dogovoreno je da se sa dve milijarde pomogne radnicima u javnom sektoru i sa još dve penzionerima... Dodatna milijarda namenjena je za najnerazvijenije opštine kojima su prethodno smanjeni transferi, a još 1,5 milijardi biće utrošeno na klasična socijalna davanja", kazao je on.

Ljajić je kazao da će samohrane majke zahvaljujući tom dogovoru imati 20 odsto veće prihode i da će 252 miliona dinara biti izdvojeno za rad 69 narodnih kuhinja i za otvaranje novih deset do kraja godine.

"Taj novac biće sasvim dovoljan da narodne kuhinje nesmetano funkcioinišu, što nam je bilo veoma važno jer je za 50.000 ljudi, koliko se hrani u narodnim kuhinjama, to jedini obrok u danu", kazao je Ljajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.