Ljajić: Staćemo na put javašluku

Izvor: Politika, 11.Dec.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Staćemo na put javašluku

BEOGRAD – Direktor Direkcije za robne rezerve Goran Tasić izjavio je da je tokom kontrole kod jednog privatnog skladištara koji je u sistemu Javnih skladišta utvrđeno da nema žitarica i da se sumnja da ih je skladištar preprodao, dok ministar trgovine Rasim Ljajić poručuje da će se kontrola nastaviti.

„Mi ćemo kontinuirano nastaviti kontrolu i nadam se da ćemo konačno stati na put tom javašluku. Stalne kontrole će ih naterati da shvate da više neće moći da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ponašaju kao što su to do sada radili”, kaže Ljajić za Blic.

List navodi da je poljoprivredna inspekcija ove godine u samo jednom skladištu otkrila manjak veći od 10.000 tona, čija je vrednost procenjena na oko 2,5 miliona evra.

Prema rečima Tasića, žito i pšenica su kod jednog privatnog skladištara, koji je u sistemu Javnih skladišta, bilo na čuvanju i za to je on dobijao mesečnu rentu od oko 8.500 evra.

„Tokom kontrole utvrđeno je da žitarica nema i sumnja se da ih je skladištar preprodao. Protiv njega je podneta krivična prijata i taj slučaj je sada u rukama policije i tužilaštva”, rekao je direktor Direkcije za robne rezerve.

Kako je dodao, direkcija i sada sprovodi kontrolu uobičajenu za kraj godine a „da li postoje neki manjkovi, znaće se kada inspekcija napravi konačni izveštaj”.

Tanjug

objavljeno: 11.12.2014
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Staćemo na put javašluku

Izvor: BKTV News, 11.Dec.2014

Direktor Direkcije za robne rezerve Goran Tasić izjavio je da je tokom kontrole kod jednog privatnog skladištara koji je u sistemu Javnih skladišta utvrđeno da nema žitarica i da se sumnja da ih je skladištar preprodao, dok ministar trgovine Rasim Ljajić poručuje da će se kontrola nastaviti.. . „Mi...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.