Ljajić: Srbija ostvarila punu saradnju sa Haškim tribunalom

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Sep.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Srbija ostvarila punu saradnju sa Haškim tribunalom

Predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasim LJajić, ocenio je danas da je Srbija ostvarila punu saradnju sa Haškim tribunalom.

"Ako je istina to što izveštavaju mediji o zamerkama (šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla) Devenporta u vezi sa saradnjom Srbije sa Haškim tribunalom, mogu samo da kažem da Srbija ostvaruje punu saradnju, osim kada je reč o troje funkcionera Srpske radikalne stranke", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izjavio je Ljajic za list "Danas".

Ljajić je, komentarišući Devenportove tvrdnje, reako da "nije reč o političkom već pravnom i tehnickom pitanju".

"Dakle, nema govora o izostanku politicke volje da Srbija saraduje sa Tribunalom", dodao je Ljajić.

Devenport je, kako navodi Dojče vele, istakao da Srbija nema potpunu saradnju sa Haškim tribunalom.

U izveštaju u koji redakcija Dojče velea ima uvid ne precizira se na šta se pod tim misli, ali podseća da je Srbiji i ranije zamerano neisporučivanje Vojislava Šešelja u Hag pre izricanja presude, kao i ignorisanje naloga za isporučenje troje Šešeljevih saradnika zbog nepoštovanja suda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.