Ljajić: Skandalozna izjava Edija Rame o Telekomu Srbija

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Skandalozna izjava Edija Rame o Telekomu Srbija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić, ocenio je da je reakcija Vlade Albanije, koja se protivi tome da Telekom Srbija preuzme Telekom Albanija, skandalozna.

Ljajić je kazao da Telekom Albanija nije u državnom vlasništvu, ali da bi izjava premijera Albanije Edija Rame da Telekom Srbija nije "preferencija" albanske Vlade bila skandalozna i da je to slučaj.

"Dakle, on blokira prodaju kompanije u nemačkom vlasništvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ispada da su srpski investitori dobrodošli kada im treba da kupe srpsku robu koju nemaju i kad treba da se uspostavi ekonomska saradnja. Ali u sektoru telekomunikacija nisu. To je skandalozno i nezabeleženo. Ja ne pamtim da je neko to tako otvoreno i javno rekao u svetu. Novac nema boju, nacionalniost, rasu", rekao je Ljaljić za "Politiku".

Albanska vlada saopštila je da se protivi da Telekom Srbija preuzme drugog po veličini operatera mobilne telefonije u toj zemlji - Telekom Albanija.

Premijer Edi Rama rekao je da Telekom Srbije nije "preferencija" albanske vlade za kupovinu Telekoma Albanije. On je dodao da su kompanije iz Srbije generalno dobrodošle u Albaniju. Telekom Srbije je jedna od nekoliko kompanija koje su pokazale interesovanje za kupovinu Telekoma Albanije, koji je deo Dojče telekoma (Deutsche Telekom).

Rama je rekao da njegova vlada obično ne učestvuje u privatnim transakcijama, ali da želi da izrazi svoje mišljenje pošto je tržište mobilne telefonije "strateški sektor".
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Telekom Srbija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ljajić: Ramina reakcija o Telekomu skandalozna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2018

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je izjava premijera Albanije Edija Rame da Telekom Srbija nije preferencija Vlade Albanije “skandalozna”. "On blokira prodaju kompanije u nemačkom vlasništvu. Ispada da su srpski investitori dobrodošli kada im treba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.