Ljajić: Samo Vučić može da obezbedi stabilnost i put ka EU

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Samo Vučić može da obezbedi stabilnost i put ka EU

Predsednik SDPS Rasim Ljajić poručio je da će ta stranka podržati Aleksandra Vućića na predsedničkim izborima i ocenio da su stabilnost zemlje, ekonomski razvoj i put ka Evropskoj uniji najvažniji, a da ih je moguće ostvariti samo Vučićevim izborom.
Ljajić je na sednici Gradskog odbora SDPS Beograda rekao da minimum političke korektnosti nalaže da sve stranke vladajuće koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stanu iza zajedničkog kandidata, koji će pobediti i obezbediti kontinuitet rada, ali i kako bi se sprečila moguća kohabitacija, jer, kaže, već se pokazalo da u Srbiji ne funkcioniše.

"Nama treba politička stabilnost i predsednik jake političke snage, koji će moći da sprovodi reforme, ubrza proces ulaska u EU i daje podršku vladi da rešava probleme", rekao je Ljajić.
On je upozorio da pobeda neće biti laka i da svi koji Vučića već sada proglašavaju predsednikom time čine "medveđu uslugu".
Dodao je da treba mnogo akcije i rada da se početna pozicija, pozicija favorita, pretvori u pobedu.
"Naš cilj treba da bude pobeda u prvom izbornom krugu", poručio je Ljajić.
On je, podsetivši i na nedavne reči lidera SNS, pozvao sve članove SDPS, pre svega na lokalu, da svoje razmirice na terenu ostave po strani i svi glasaju za Aleksandra Vučića i, kako kaže, budućnost Srbije.
Stefanović: Izbor Vučića znači svetlu budućnost Srbije
Funkcioner SNS Nebojša Stefanović zahvalio je Rasimu Ljajiću i članovima SDPS-a na podršci koju pružaju Aleksandru Vučiću i poručio da je to značajno za Srbiju jer izbor Vučića za predsednika Srbije znači da će zemlja ići napred.

Stefanović je u obraćanju na sednici beogradskog odbora SDPS ocenio da su pred Srbijom izbori u kojima će građani pokazati da li žele da zemlja nastavi dalje putem progresa i saradnje u regionu i svetu, dolaska više investicija, ekonomskog razvoja ili da se vrati u vremena kada to nije bilo moguće.
"U ovom trenutku okupljeni oko jednog čoveka koji ima najveću podršku možemo da zajednički radimo i gradimo budućnost za svakog čoveka u ovoj zemlji", poručio je Stefanović.
On se kao predsednik beogradskog odbora SNS obratio svojim kolegama iz SDPS, navodeći da je zadatak svih u Beogradu da pokažu brigu o ljudima, prepoznaju njihove potrebe, nastave rad na novoj infrastrukturi i pokažu da su kadri da učine da Beograd bude među vodećim svetskim i evropskim prestonicama.
Skupu se obratio i predsednik gradskog odbora SPS Nikola Nikodijević, koji je istakao značaj zajedničke podrške kandidaturi Aleksandra Vučića.
Govoreći o Beogradu, on je rekao da je uspostavljen novi sistem socijalne pravde, koji treba da služi svakom na čast, te da beogradska vlast može da bude ponosna na to što je do sada urađeno.
Nikodijević je pozvao sve da taj zajednički rad nastave, preskoče izazove koji ih očekuju i poručio da veruje da je ovo tek početak dobre i uspešne saradnje.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.