Ljajić: Pravi momenat za rekonstrukciju vlade

Izvor: Blic, 04.Feb.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Pravi momenat za rekonstrukciju vlade

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je pravi momenat za rekonstrukciju vlade koja bi značila smanjenje ministarstava.

"Sadašnja pozicija vlade nije nimalo zavidna jer je nasledila sve goruće probleme i suočena je s globalnom ekonomskom krizom", rekao je Ljajić novinarima u Institutu ekonomskih nauka.

On je istakao da bi realizacijom inicijative o smanjenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broja ministarstva iz sadašnje odbrambene pozicije, jer je stalno napadaju zbog mera koje preduzima, Vlada došla u ofanzivnu poziciju. Rekonstrukcija vlade bila bi, kako je Ljajić ocenio, politički i ekonomski korisna, imajući u vidu tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji.

"Do sada su se članice vladajuće koalicije samo neformalno izjašnjavale o inicijativi za smanjene broja ministarstava, pa bi bilo poželjno da se o toj temi postigne zvanični dogovor, jer bi svi koalicioni partneri morali da se odreknu po nekog resora", rekao je Ljajić.

Vlada će, prema njegovim rečima, do kraja februara usvojiti sistematizaciju zaposlenih u državnoj upravi, nakon koje će 3.400 ljudi biti tehnološki višak.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Smanjenje vlade ofanzivan potez

Izvor: Večernje novosti, 04.Feb.2010

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je danas da bi smanjenje broja ministarstava bilo politički i ekonomski korisno, kao i da takva ideja može biti realizovana jedino uz dogovor svih članova vladajuće koalicije.

Nastavak na Večernje novosti...

Pravi momenat za rekonstrukciju Vlade

Izvor: S media, 04.Feb.2010

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Rasim Ljajić izjavio da je pravi momenat za rekonstrukciju Vlade koja bi značila smanjenje ministarstava. .."Sadašnja pozicija Vlade nije nimalo zavidna jer je nasledila sve goruće probleme i suočena je s globalnom ekonomskom krizom", rekao je Ljajić...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.