Pravi momenat za rekonstrukciju Vlade

Izvor: S media, 04.Feb.2010, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravi momenat za rekonstrukciju Vlade

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Rasim Ljajić izjavio da je pravi momenat za rekonstrukciju Vlade koja bi značila smanjenje ministarstava.

"Sadašnja pozicija Vlade nije nimalo zavidna jer je nasledila sve goruće probleme i suočena je s globalnom ekonomskom krizom", rekao je Ljajić novinarima u Institutu ekonomskih nauka.

On je istakao da bi realizacijom inicijative o smanjenju broja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ministarstva iz sadašnje odbrambene pozicije, jer je stalno napadaju zbog mera koje preduzima, Vlada došla u ofanzivnu poziciju.

Rekonstrukcija Vlade bila bi, kako je Ljajić ocenio, politički i ekonomski korisna, imajući u vidu tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji.

"Do sada su se članice vladajuće koalicije samo neformalno izjašnjavale o inicijativi za smanjene broja ministarstava, pa bi bilo poželjno da se o toj temi postigne zvanični dogovor, jer bi svi koalicioni partneri morali da se odreknu po nekog resora", rekao je Ljajić.

Vlada će, prema njegovim rečima, do kraja februara usvojitisistematizaciju zaposlenih u državnoj upravi, nakon koje će 3.400 ljudi biti tehnološki višak.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.