Ljajić: Nema posledica zbog krize Agrokora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nema posledica zbog krize Agrokora

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će naredne sedmice održati sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom "Agrokorovih" firmi u Srbiji, ističući da je i za nas važno da ta hrvatska firma stabilizuje svoje poslovanje.

Povodom krize u toj najvećoj hrvatskoj firmi, ministar je na RTS rekao da za sada nema posledica po zaposlene, ali ni za dobavljače u Srbiji.

"Pratimo situaciju iako su nas uveravali da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji nisu imali problema. Važno je da Agrokor stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i svaki znak oporavka koristan je i za nas", rekao je Ljajić.

Agrokor zapošljava ukupno 60.000 radnika, od toga u Srbiji više od 11.000, a Ljajić navodi hrvatska vlada najavljuje novi zakon koji će pomoći kompanijama.

"Hrvatska je najavila zakon kojim će kompanijama koje zapošljavaju više od 8.000 radnika i koje su zaradile više od milijardu evra, a Agrokor je jedna od njih", objašnjava ministar.

Govoreći o turizmu ističe da su i u 2017. očekivanja velika.

"Veće je interesavanje, imamo problem da sredstva sa kojima raspolažemo, to je 600.000 miliona dinara, raspodelimo na projekte koji će privući turiste", navodi Ljajić.

Najavljuje realizaciju nekoliko velikih projekata - početak izgradnje garaža na Kopaoniku, završetak Olimpijskog centra na Zlatiboru i infrastrukturu na Staroj planini.

Ljajić je ocenio da je ova zimska sezona bila bolja nego što se očekivalo, da je ove godine bilo mnogo više turista, a da je interesovanje za vaučere ogromno.

"Danas će biti izdato 20.000 vaučera. Očigledno je da će svih 60.000 ove godine biti podeljeno", navodi ministar.

Najavio je da će ove godine biti rešen i status nekoliko banja, te da taj proces ide sporije nego što se očekivalo.

"Ono što moramo da uradimo jeste da rešimo sporove nekoliko banja da rešimo njihov imovinsko-pravni status", kaže Ljajić i navodi da će veliki neuspeh predstavljati ako se ne reši imovinsko-pravni status bar pet banja u ovoj godini.

"Za nas će biti veliki neuspeh ako za pet do deset banja u Srbiji ne rešimo imovinsko-pravni status u toku godine", kaže Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MINISTAR LJAJIĆ: Sastanak s rukovodstvom Agrokora ove nedelje, zasad nema posledica po zaposlene

Izvor: Kurir, 25.Mar.2017

...Povodom krize u toj najvećoj hrvatskoj firmi, ministar je rekao da za sada nema posledica po zaposlene, ali ni za dobavljace u Srbiji.."Pratimo situaciju iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema Važno je da Agrokor stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.