Ljajić: Ne znam koje su nove činjenice za reviziju

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ne znam koje su nove činjenice za reviziju

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će revizija tužbe BiH protiv Srbije za genocid imati političke posledice, kao i da ne zna na osnovu kojih se novih činjenica ona pokreće.
Rasim Ljajić je istakao da Međunarodni sud pravde do sada nije odobrio nijedan zahtev za reviziju.

"Sada se sve očito >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prebacuje na pravni teren. Ali, će sasvim sigurno to imati i političke posledice. Sada se nesporazum prebacuje na teren prava", rekao je potpredsednik Vlade novinarima.
Prema njegovim rečima, najmanje dve godine će trebati da Međunarodni sud pravde proceni da li postoje uslovi za reviziju postupka, a tek nakon toga, ako proceni da postoji, predstoji period da se raspravlja u vezi samog spora.
"Ne znam, zaista, koji su argumenti i nove činjenice koje će se predočiti sudu za reviziju. Ne znam šta se to dogodilo od avgusta do danas, tako da mi je teško da komentarišem na osnovu kojih će činjenica bosanska strana tražiti reviziju postupka", naglasio je Ljajić koji je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom.
Ističe da se nikada nije desilo da zahtev bude pozitivan i podsetio da smo do sada smo imali tri slučaja odnosno zahteva za revizijom.
"Svi su odbijeni. Imamo četvrti postupak Malezije protiv Singapura koji je pre 20 dana podnet. Ovo je peti postupak koji se sada podnosi. Nijedan zahtev za reviziju nije odobren", dodao je potpredsednik Vlade.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Ne znam koje su nove činjenice za reviziju

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2017

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Lajić izjavio je danas da će revizija tužbe BiH protiv Srbije imati političke posljedice, kao i da ne zna na osnovu kojih se novih činjenica ona pokreće...Ljajić je istakao da Međunarodni sud pravde do sada nije odobrio nijedan zahtjev za reviziju..."Sada...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.