Ljajić: Postoje li uslovi za reviziju tužbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Postoje li uslovi za reviziju tužbe

Najmanje dve godine potrebno da se utvrdi da li postoje uslovi za reviziju tužbe. Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da je zahtevom BiH za reviziju presude za genocid i agresiju protiv Srbije nesporazum prebačen na pravni teren i da će imati političke posledice.

"Najmanje dve godine potrebno je da se utvrdi da li postoje uslovi za reviziju, a tek posle toga bi eventualno krenula rasprava o validnosti spora", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je rekao da mu nije poznato koje su to nove činjenice utvrđene od avgusta do danas a koje bi mogle biti razlog za reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

Ljajić je kazao da je do sada pokrenuto samo tri slučaja revizije i da su sva tri odbačena, odnosno da nijedan nije pozitivno rešen.

On je naveo i da je poslednji slučaj revizije bio kada je pre oko 20 dana Malezija zatražila reviziju postupka protiv Singapura. Malezija je 3. februara 2017. godine podnela zahtev za reviziju odluke po kojoj je određena teritorija dosuđena Singapuru

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Ne znam koje su nove činjenice za reviziju

Izvor: RTS, 20.Feb.2017

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će revizija tužbe BiH protiv Srbije za genocid imati političke posledice, kao i da ne zna na osnovu kojih se novih činjenica ona pokreće. . Rasim Ljajić je istakao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.