Ljajić: Ne znam da li će Socijalni sporazum biti potpisan

Izvor: Blic, 20.Apr.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ne znam da li će Socijalni sporazum biti potpisan

VRNJAČKA BANJA - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić rekao je danas da ne može da prognozira da li će socijalni partneri sutra potpisati Socijalni sporazum koji je prošle nedelje usaglašen na sastanku predstavnika sindikata, poslodavaca i Vlade.

"Usaglasili smo kompletan tekst tog sporazuma, da bi praktično pet minuta nakon što smo izašli iz sale u kojoj smo pregovarali satima i danima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo oprečnih izjava o tome", rekao je Ljajić novinarima, nakon predstavljanja socijalne karte Srbije.

Prema njegovim rečima, postoje dve mogućnosti - jedna je da će, ukoliko sporazum ne bude potpisan, minimalnu cenu rada po radnom satu odrditi Vlada na način kako je zakonom i određeno.

A drugo je, kazao je Ljajić, daleko "bolja i optimističnija" solucija da se Socijalni sporazum potpiše jer bi to značilo da u Srbiji postoji mogućnost dogovoara, kompromisa i poštizanja minimuma društvene stabilnost i sigurnosti.

Socijalni partneri usaglasili su prošle sedmice da minimalna cena rada po radnom satu iznosi 102 dinara i ona bi trebalo da bude sastavni deo Socijalnog sporazuma koji sadrži niz mera za izlazak iz krize. Predstavnici poslodavaca su, međutim, saopštili da je taj iznos za njih neprihvatljiv i da minimalna cena rada ne bi trebalo da bude sastavni deo tog dokumenta.

Povezane vesti: Ljajić: Za ublažavanje krize pola milijardi evra Minimalna cena rada 102 dinara po satu Ljajić: Postignut napredak, ali još je rano za prognozu Ljajić: Moguć dogovor o minimalnoj ceni rada Još bez predloga mininalne cene rada
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.