Ljajić: Mladićevi jataci su unutrašnja stvar Srbije

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Mladićevi jataci su unutrašnja stvar Srbije

Rasim Ljajić najavio da sledeće sedmice u Beograd dolazi glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić najavio je za Pres da sledeće nedelje u Beograd dolazi glavni haški tužilac Serž Bramerc.

Ljajić očekuje da će to biti radna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i uobičajena poseta.

- Srbija je završila sa najtežom obavezom izručenja optuženih, a u domenu arhiva, dokumentacije ili svedoka, saradnja Srbije sa Tribunalom je stoprocentna - rekao je Ljajić.

Bramerc traži istinu o skrivanju Mladića

Bramerc u Sarajevu sledeće nedelje

Bramerc rezervisan prema zahtevu Srbije

Upitan kako komentariše poruke Bramerca da će od vlasti u Beogradu tražiti izveštaj o tome gde se godinama krio general Ratko Mladić i ko mu je pomagao u bekstvu, Ljajić je naglasio da bi to pitanje trebalo da bude unutrašnja stvar Srbije.

- Ne kažem da to nije važno pitanje, ali najvažnije je da je Srbija ispunila glavne obaveze. To ko je krio Mladića trebalo bi da bude pitanje unutrašnje istrage, a ne Haga. To moramo da uradimo zbog nas, a ne da to bude novo polje za nečije pritiske, ucene i ultimatume - rekao je šef Nacionalnog saveta.

Bramerc će boraviti u Beogradu 8. i 9. novembra.

Glavni tužilac će posle posete Beogradu podneti šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti UN o saradnji Srbije s Haškim tribunalom.

(Pres Foto: Pres)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.