Ljajić: Još nije bilo formalnog zahteva u vezi sa Mladićem

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Još nije bilo formalnog zahteva u vezi sa Mladićem

Ministar Rasim Ljajić rekao je, odgovarajući na pitanje da li je vlada zatražila puštanje ili bolje lečenje za Ratka Mladića, da još nije bilo formalnog zahteva i da to radi Ministarstvo pravde i koje će sigurno doneti odgovarajuću odluku.

Načelno govoreći, kaže Ljajić, Vlada je vlada u svim dosadašnjim slučajevima i o kome god da se radilo na svaki zahtev odbrane davala garancije ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za privremeno puštanje do početka suđenja ili za puštanje na slobodu radi lečenja.

- U izuzetno retkim slučajevima i situacijama, Hag je odgovarao pozitivno kada govorimo o zahtevima i razlozima za lečenje s obzirom na to da oni smatraju da je zdravstveni sistem Holandije dovoljno kompetentan, stručan i opremljen da može da pruzi odgovarajuću zdravstvenu zaštitu - kaže Ljajić.

Kako on kaže, prema tome, ne treba stvarati prevelika očekivanja od takvih zahteva, jer su šanse za njihovu realizaciju gotovo svedene na minimum.

Ljajić, koji je i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom, je zaključio da će država uvek davati garancije, međutim kaže da su dometi takvih garancija limitirani, jer o tome odučuje Tribunal, a ne Srbija.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.