Ljajić:Imam negativno iskustvo sa kohabitacijom

Izvor: S media, 23.Maj.2012, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić:Imam negativno iskustvo sa kohabitacijom

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je da će formiranje buduće vlade Srbije potrajati duže nego što se očekuje, ali da je najrealnije da je formiraju dosadašnji koalicioni partneri i da je gotovo izvesna kohabitacija.

"Najrealnije u ovom trenutku je da se formira vlada od dosadašnjih koalicionih partnera. Sve drugo može i matematički i politički, ali je manje izvesno i manje realno", rekao je Ljajić TV Pink i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da bi bilo dobro da se vlada formira što pre.

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

Dačić i Nikolić već razgovarali o mogućoj koaliciji

Dejanović: Tadić je najbolji čovek za premijera

Prema njegovim rečima, vlada će biti formirana sigurno pre septembra, ali "ne tako brzo kao što se mislilo".

Ljajić je naveo da je za očekivati da će mandat za sastav nove vlade dobiti prvo predstavnik SNS-a, a nakon toga uslediće pregovori budućeg mandatara sa strankama, što će potrajati.

Ministar rada i socijalne politike rekao je da postoji nova politička okolnost koja komplikuje celu situaciju i da je izvesna kohabitacija, a da je njegovo lično iskustvo sa kohabitacijom više nego negativno, dodajući da bi za njega "bila nagrada da ne bude u sledećoj vladi".

(Tanjug)

FOTO:SDP
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.