Ljajić: Ima dovoljno zaliha, može se dogoditi da nestane limuna

Izvor: Beta, 30.Mar.2020, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ima dovoljno zaliha, može se dogoditi da nestane limuna

Ministar za trgovinu, turizam i telekomunikaciju Rasim Ljajić kazao je danas da ima dovoljno zaliha, ali da bi moglo da se dogodi da nestane limuna.Ljajić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je Turska zabranila izvoz do avgusta i da bi to moglo uticati na deficit."Limun jeste skuplji, ali ga za sada ima", kazao je on.Prema njegovim rečima, fabrika kvasca u Senti počela je sa radom i redovnom isporukom trgovinama, ali je dodao da se i dalje može dogoditi da ga na pojedinim mestima nema.Ljajić je rekao da je danas bila "nešto veća" potražnja u trgovinama, ali da je i dalje u "granicama normale".On je naveo da se razmatraju mere koje će se sprovoditi u trgovinama, da su "sve druge države manje-više slične" i da je najbitnije da se primenjuju neophodne mere.Odgovarajući na pitanje o radu trgovina u narednom periodu, naveo je da "razmišljaju o tome"."Razmišljamo da život teče, da obezbedimo osnovne životne namirnice", kazao je Ljajić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Limun skuplji, ali i deficitaran

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2020, 12:15

Da je limun, kao jedna od najtraženijih voćki ovih dana, skuplji u odnosu na početak marta, potvrdio je čitalac Južnih vesti koji je rekao da za kilogram ovog južnog voća mora da izdvoji od 50 do 120 dinara više. Potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da ima dovoljno zaliha...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.