Ljajić: Cenu rada povećati na 95 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Cenu rada povećati na 95 dinara

BEOGRAD -

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajiić izjavio je danas da će Vladi Srbije predložiti da minimalna cena rada po radnom satu bude podignuta sa sadašnjih 90 na 95 dinara.

"Zahtev sindikata je bio da ta cena iznosi 100 dinara, poslodavci su insistirali na 93 dinara, a ovo je kompromisno rešenje koje ekonomski može biti održivo", rekao je Ljajić nakon uručivanja rešenja o dodeli sredstava organizacijama osoba sa invaliditetom u Opštini Vračar.

Ljajić je rekao da veruje da je socijalno odgovorno doneti takvu odluku, kojom bi minimalna plata bila povećana za 800 dinara i iznosila bi 16.500 dinara.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.