Leskovac: Prekid sednice Skupštine

Izvor: B92, 16.Dec.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Prekid sednice Skupštine

(B92)

Leskovac -- Sednicu Skupštine grada Leskovca prekinuli su opozicioni odbornici nezadovoljni što nisu oduzeti mandati odbornicima koji su prešli u stranku Rasima Ljajića.

Odbornici opozicione Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije nezadovoljni su što vladajuća većina nije oduzela mandate trojici odbornika koji su iz Čovićeve i lokalne stranke Gojka Veličkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prešli u Ljajićevu stranku. Opozicioni odbornici su zbog toga posle višečasovne rasprave opkolili sto predsednika Skupštine i prekinuli zasedanje.

Šefovi odborničkih grupa SRS-a i DSS-a, Goran Cvetanović i Aleksandar Pejčić, smatraju da je blokada govornice jedini način da opozicija reši ovaj problem.

"O odborničkim ostavkama se ne raspravlja, već se odmah usvajaju. Ne može skupštinska većina da dozvoli prelazak iz stranke u stranku i da tom prilikom odbornici sačuvaju mandate. Zato smo morali da izađemo ispred govornice i objasnimo građanima da je u lokalni parlament uvedena diktatura”, kaže potpredsednik radikala Goran Cvetanović.

Vladajuća većina podržala je predlog da o mandatima odbornika odluči sud i da se tek posle sudske presude ova tačka nađe na dnevom redu.

"O tome čiji su odbornički mandati, da li stranački ili lično odbornika, treba da odluči sud i kada dobijemo presudu, mi ćemo to ispoštovati, ali dotle skupština mora da radi", ocenio je šef odborničke grupe Demokratske stranke Živojin Stanković.

Iako su odbornici opozicije stajali oko skupštinske govornice, vladajuća koalicija je usvojila dnevni red, a nastavak sednice gradskog parlamenta zakazan je za sutra.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.