Kongresno-zdravstveni turizam u Niškoj Banji

Izvor: NiskeVesti.rs, 17.Okt.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongresno-zdravstveni turizam u Niškoj Banji

Poseta potpredsednika vlade Rasima Ljajića, kao i ministara Lončara i Kneževića imala je za cilj bolji uvid u prednosti i nedostatke funkcionisanja Niške Banje. Oformljena je radna grupa sa članovima četiri ministarstva koja će raditi na unapređenju, a privatizacija nije opcija u bliskoj budućnosti.

Ministri Ljajić i Knežević govorili su o kongersnom turizmu kao grani koja ima potencijala na ovom području, pa se planira dovođenje investitora koji bi izgradili >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << hotel sa opremljenom salom. Ono što nedostaje ovoj, nekada jednoj od najposećenijih banja u Srbiji, svakako je smeštajni kapacitet i veći broj zabavnih sadržaja.
Prvi čovek ministarstva zdravlja Zlatibor Lončar, posvetio je pažnju Institutu za lečenje Niška Banja, ali je generalni zaključak da je ovaj segment turizma postojan i da su mu potrebna manja ulaganja, zarad povećanja nivoa usluga.
Ranije u toku dana, funkcioneri Niške Banje imali su sastanak sa kineskim investitorima, sa ciljem otvaranja pogona. Radi se o proizvodnji geodetske opreme, firmi Ruide, a kontakt je uspostavljen preko stanovnika ove opštine, predstavnika firme Geo Oprema.
Ispred nas je period u kome moramo brzo sakupiti projekte i da sa njima konkurišemo kod ministarstva. Bitno je da je kontakt uspostavljen i da je formirana radna grupa koja ima cilj da pomogne Niškoj Banji, pa ćemo u narednom periodu intenzivno ići ka ministarstvima sa zahtevima koji su nam potrebni da bi smo Banju podigli na mnogo viši nivo, zaključio je predsednik ove opštine, Dejan Jovanović.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.