Da se što pre ispitaju malverzacije sa ski-pasevima: Istražiti slučaj do kraja, odgovorne sankcionisati!

Izvor: Telegraf.rs, 31.Maj.2017, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da se što pre ispitaju malverzacije sa ski-pasevima: Istražiti slučaj do kraja, odgovorne sankcionisati!

Preprodaja ski-pasova mora da se istraži do kraja, izjavio je za današnji "Blic"ministar turizma Rasim Ljajić, povodom malverzacija u "JP Skijališta Srbije", zbog čega je budžet oštećen za milione dinara.

On je, međutim, rekao da Ministarstvo turizma nema nikakve ingerencije prema Skijalištima Srbije, "pošto su još u vreme Mlađana Dinkića sva javna preduzeća centralizovana pod Ministarstvom privrede".

S druge strane, u Ministarstvu privrede kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da dobijaju godišnje izveštaje javnih preduzeća, ali da u analizi ne idu u detalje poslovanja, što bi zahtevao ovaj slučaj, piše list.

- Za sva postavljena pitanja nije nadležno nijedno ministarstvo, već drugi organi - policija, tužilaštvo, sud - kažu u tom ministarstvu.

"Blic" navodi da je o mahinacijama sa službenim kartama obaveštena i policija, a očekuje se da ceo slučaj dobije epilog na sudu.

List podseća da su u JP "Skijališta Srbije" odštampali čak 639 službenih ski-karata, iako ima pet puta manje zaposlenih.

Foto: infokop.net

Nelegalnu trgovinu karata otkrili su redari u ski-centru Kopaonik i sačinili zapisnik sa izjavama učesnika, u kojima se vidi da su ski-pasovi prodavani i za po 500 do 600 evra po sezoni.

U Skijalištima Srbije kažu da se službene ski-karte koriste u službene svrhe, strogo su kontrolisane kroz elektronski sistem kontrole i ne postoji mogućnost da budu predmet bilo kakvih malverzacija.

- Svaka službena ski-karta koja se izgubi ili ošteti odmah se isključuje i ne može dalje da se koristi. Ukoliko se dokaže da je napravljen propust, odgovorni će biti sankcionisani - kažu u Skijalištima Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Mlađan Dinkić

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrela zima na Kopu, pasove prodavali za 600 €?

Izvor: B92, 31.Maj.2017

Preprodaja ski-pasova mora da se istraži do kraja, kaže ministar turizma Rasim Ljajić, povodom pisanja oko malverzacija u "JP Skijališta Srbije"...On je, međutim, rekao da Ministarstvo turizma nema nikakve ingerencije prema Skijalištima Srbije, "pošto su još u vreme Mlađana Dinkića sva javna...

Nastavak na B92...

AFERA U "SKIJALIŠTIMA" Ljajić: Preprodaja ski-pasova mora da se istraži do kraja

Izvor: Blic, 01.Jun.2017, 06:34

Afera o preprodaji službenih ski-pasova "Skijališta Srbije" baca ljagu na uspešnu zimsku turističku sezonu na našim planinama i zbog toga je neophodno da nadležni organi ceo ovaj slučaj detaljno ispitaju. Ministarstvo turizma nema ingerencije nad javnim preduzećima...Tako za "Blic" komentariše...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.