Arapi masovno stižu u naše banje?

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapi masovno stižu u naše banje?

Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani su za potpisivanje dugoročnih sporazuma o saradnji u oblasti turizma sa Srbijom.

To je izjavio potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
“Ministartvo trgovine, turizma i telekomunikacija već danas će uputiti predloge sporazuma nadležnim državnim institucijama za turizam Saudijske Arabije i UAE, čime će biti pokrenuta procedura usaglašavanja, a nakon toga >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << će u najkraćem roku sporazumi biti i potpisani”, kaže Ljajić.
Prema njegovim rečima, Saudijska Arabija i UAE spremni su da podstaknu svoje državljane na masovnije posete Srbiji, a posebno ih zanima naša ponuda banjsko-zdravstvenog i planinskog turizma.
“S obzirom na to da su u pitanju turisti sa velikom platežnom moći i imajući u vidu solidne kapacitete Srbije u pomenutim turističkim granama, očekujemo da se nakon potpisivanja sporazuma sa dve države, u značajnoj meri otvorimo prema udaljenim tržištima”, navodi Ljajić.
On je dodao i da, osim sporazuma sa Saudijskom Arabijom i UAE, njegovo Ministarstvo priprema i zajednički dokument sa Ministarstvom turizma Hrvatske kojim će biti definisan zajednički nastup u privlačenju turista iz Azije, a posebno iz Kine, Japana i Južne Koreje.
Izvor: b92.net
Tweet
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.