6.700 vaučera za letovanje u Srbiji podeljeno za jedan dan

Izvor: JužneVesti.com, 14.Maj.2020, 12:38

6.700 vaučera za letovanje u Srbiji podeljeno za jedan dan

Za samo jedan dan, kako kaže ministar turizma Rasim Ljajić, 6.700 građana je apliciralo za vaučere koji im omogućavaju povoljnije letovanje u Srbji. Na raspolaganju je još 393.300 vaučera, a pravo na ovu pogodnost imaju penzioneri, nezaposleni, poljoprivrednici, studenti i zaposleni čija je plata manja od 70.000 dinara.

Virus korona, pandemija i vanredno stanje najviše štete naneli su turizmu i ugostiteljtsvu. Ljajić kaže da je šteta nenadoknadiva, ali da su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i vaučeri jedan od pokušaja da se ublaži.

Prema procenama Svetske turističke organizacije šteta za međunarodni turizam iznosiće više od 900 milijardi evra. Ne očekujemo veliki broj stranih gostiju u Srbiji, ali se nadamo turistima iz regiona - rekao je Ljajić.

Vaučeri su u vrednosti od 5.000 dinara i za toliko će umanjiti ukupnu cenu smeštaja potencijalnih turista. Posotji 1.500 objekata u Srbiji koji primaju goste sa vaučerima. Ministar je ranije pozvao i druge hotelijere i ugostitelje da se prijave.

Njegov zaključak je da će i ostali vaučeri brzo biti podeljeni s obzirom na to da je u jednom danu stiglo 6.700 zahteva. Kako aplicirati pročitajte - ovde.

Preporuka epidemiologa Branislava Tiodorovića za ovu godinu je da se letuje u Srbiji. Zemlje u koje Srbi najčešće odlaze na letovanje Grčka i Crna Gora, u različitom su statustu zbog korone.

Grčka još nije otvorila sezonu, dok u Crnoj Gori zbog malog broja obolelih žele da reklamiraju zdrav turizam bez opasnosti od virusa. Svakako će za ulazak u drugu državu, ali i povratak u Srbiju trebati negativni testovi na kovid-19 ili 14 dana izolacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.