Usvojen budžet Prokuplja, trećina ide na plate zaposlenih

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet Prokuplja, trećina ide na plate zaposlenih

Iako će realizacija ovogodišnjeg budžeta biti oko 80 % ili 1,35 milijardi, prokupačka gradska vlast je na današnjoj sednici usvojila budžet težak oko 1,75 milijardi i pored činjenice da su planirani prihodi blizu 1,5 milijardi dinara. Razliku između planiranih sredstava i prihoda, iz vlasti obećavaju da će obezbediti od neutrošenog novca iz prethodnog perioda.

Izgradnja industrijske zone za koju će Grad izdvojiti u godini pred nama oko 55 miliona dinara, 245 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za infrastrukturne radove, ulaganje u školstvo i obrazovanje, socijalna davanja, samo su neke od stavki za koje nadležni u Gradskoj upravi Prokuplja tvrde da će se potrošiti najviše novca iz budžeta u 2020. godini.

Današnjoj sednici je prisustvovao samo jedan odbornik opozicije Bojan Kocić i to u dogovoru sa svojim opozicionim kolegama koji od sredine februara ne dolaze na skupštinska zasedanja, sa namerom da ukaže na nepravilnosti u radu gradske vlasti i formiranje odbora za lečenje male Nikoline Josić iz Prokuplja.

Budžet koji oni usvajaju je potpuno nerealan, a veći deo novca, kada se uzme ovogodišnja stvarna realizacija, otići će na plate i rashode zaposlenih. I dalje se veliki novac izdvaja za subvencije Javnom preduzeću “Hammeum” i Direkciji za urbanizam, kao i ustanovama u gradu – kaže odbornik sa liste DSS Bojan Kocić.

On smatra da je budžet loše isplaniran, a sa tom konstatacijom se slaže i Slaviša Momčilović iz odborničke grupe Demokratske stranke koji, i pored činjenice da ne prisustvuje radu lokalnog parlamenta, prati sva dešavanja i odluke koje se donose u Skupštini.

Primećujem da su povećali davanja za socijalu, a to nije ništa drugo nego priprema za kupovinu izbora, s obzirom na to da je 2020. izborna godina – tvrdi Momčilović.

Time, kaže on, prokupačka vlast nastavlja politiku ličnih i interesa Srpske napredne stranke na prvom mestu, a nešto malo novca što preostane u gradskoj kasi predstavlja se kao veliki izdatak koji ide u korist svih građana.

I dok opozicija tvrdi da je usvojeni budžet loš i među najgorima do sada, gradska vlast ističe da je nikad bolji i da je u skladu sa realnim prihodima i rashodima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.