Veliko spremanje Srbije 5.juna

Izvor: RTS, 08.Maj.2010, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliko spremanje Srbije" 5.juna

Škole, organizacije, zaposleni, biće dobrodošli da učestvuju i pomognu čišćenju životne sredine, rekao ministar Oliver Dulić, pozivajući na akciju "Veliko spremanje Srbije", 5.juna. U akciju se uključuje i "Telekom Srbije".

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić pozvao je danas u Beogradu građane da se 5. juna uključe u ekološku akciju "Veliko spremanje Srbije".

Tog dana će škole, organizacije, zaposleni biti dobrodošle da učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pomognu čišćenju životne sredine, poručio je ministar Dulić tokom Ekološkog dana koji je održan u okviru teniskog turnira "Serbia Open" u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović"

Dulić je, govoreći na štandu Ministarstva istakao da bi, kada bi svaki građanin pomogao pravilnim odlaganjem kese ili flaše, Srbija bila mnogo zdravija i čistija.

Oko 30 odsto hroničnih bolesti koje se javljaju u našem društvu su direktno vezane za zagađenje životne sredine, a jedini način da sprečimo oboljevanje kod budućih pokolenja je da ova zemlja ne deluje prljavo i neuredno, kazao je Dulić.

Dulić se zahvalio svim građnima, javnim ličnostima koji će pomoći u toj ekološkoj akciji, organizatorima turnira "Serbia Open", kao i kompaniji "Telekom Srbija", koja se priključila kampanji "Očistimo Srbiju" i najavila učešće i u novoj akciji.

Direktor "Telekoma" Branko Radujko rekao je da je važno da se podiže svest građana o očuvanju životne sredine i naveo da zaposleni u kompaniji pokušavaju da troše manje papira i nastoje da se što bolje upravlja elektronskim otpadom.

"Pozivam sve kompanije da se priključe ovom projektu kako bi se podizala svest o tome da je važno ogovorno postupanje prema ekološkim pitanjima", rekao je Radujko.

Direktor turnira "Serbia Open" Goran Đoković najavio je da će 2011. organizatori još više pažnje biti posvećeno ekologiji.

Najavljivanju akcije velikog čišćenja Srbije prisustvovao je i promoter turnira, poznati ruski teniser Marat Safin, a mnogobrojni posetioci štanda potpisali su volonterske pristupnice kako bi početkom juna učestvovali u ekološkoj akciji.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekologija po meri građana

Izvor: Večernje novosti, 08.Maj.2010

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić pozvao je u subotu u Beogradu građane da se 5. juna uključe u ekološku akciju "Veliko spremanje Srbije"

Nastavak na Večernje novosti...

"Veliko spremanje Srbije" 5. juna

Izvor: Glas javnosti, 09.Maj.2010, 07:11

BEOGRAD - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić pozvao je građane da se 5. juna uključe u ekološku akciju "Veliko spremanje Srbije". Tog dana će škole, organizacije, zaposleni biti dobrodošli da učestvuju i pomognu čišćenju životne sredine, poručio je ministar Dulić...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.