Uskoro podela besplatnih akcija Aerodroma Nikola Tesla

Izvor: Studio B, 08.Sep.2010, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro podela besplatnih akcija Aerodroma Nikola Tesla

Građanima koji su stekli pravo na besplatne akcije uskoro će biti podeljene akcije beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", najavio je direktor Centra za podršku privatizaciji u Agenciji za privatizaciju Boris Majstorović.

"Do kraja godine trebalo bi da budu podeljene i besplatne akcije Telekoma Srbija, a u 2011. akcije Elektroprivrede Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << (EPS)", rekao je Majstorović u Privrednoj komori Beograda na okruglom stolu o besplatnim akcijama.

On je istakao da su procene bile da će biti više naloga za prodaju besplatnih akcija Naftne industrije Srbije (NIS), a da je do sada 10 odsto građana dalo naloge za prodaju tih vlasničkih papira.

Besplatne akcije NIS-a dobilo je 4,8 miliona građana Srbije, a njihova prodaja je počela 30. avgusta. Na prodaju je ponuđeno oko milion akcija, a potražnja je bila za 8.000.

"Zbog male potražnje cena akcija NIS-a je sa početnih 505 dinara za jednu akciju pala za 6,5 odsto", rekao je glavni analitičar Beogradske berze Miroljub Ristić i dodao da vlasnici besplatnih akcija NIS-a dnevno daju naloge za prodaju 30.000 akcija.

Vlasnik NIS-a, kompanija Gaspromnjeft, obavezna je da u februaru iduće godine da ponudu za preuzimanje akcija od malih akcionara po ceni od 4,8 evra po akcija. Do objavljivanja te ponude, kako je ocenio Ristić, teško može da se očekuje da će biti veća tražnja za akcijama NIS-a i da će njihova cena rasti.

Član Komisije za hartije od vrednosti Dušan Bajec je ocenio da će na razvoj finansijskog tržišta u Srbiji više uticati podela besplatnih akcija ostalih javnih preduzeća nego što je to bio slučaj sa akcijama NIS-a.

On je ukazao da što hitnije treba da se donese novi Zakon o tržištu hartija od vrednosti koji će biti usklađen sa svetskim standardima u oblasti trgovanja vlasničkim papirima.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Od NIS-a građanima kapnulo 90 miliona dinara

Izvor: Mondo, 08.Sep.2010

U prvih sedam dana prodaje besplatnih akcija Naftne industrije Srbije (NIS) nema nikakvih problema kod uplate novca, kažu iz Poštanske štedionice.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.