Telekom Srbija prvi u regionu testirao 4G mrežu telefonije

Izvor: Blic, 10.Apr.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Telekom Srbija" prvi u regionu testirao 4G mrežu telefonije

"Telekom Srbija" prvi je telekomunikacioni operator u regionu jugoistočne Evrope koji je u realnim uslovima testirao "4G" mrežu mobilne telefonije, odnosno LTE tehnologije, saopšteno je danas iz te kompanije.

U testiranju koje je trajalo dva meseca, Telekom Srbija je saradjivao sa tri proizvođača opreme - kompanijama "Nokija simens netvorks" , "Huavej" i "Erikson" koje su instalirale svoju opremu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na više lokacija u Beogradu.

Testiranja su potvrdila sve mogućnosti LTE tehnologije u mobilnoj mreži "Telekoma Srbija", pre svega brzine protoka do 100 Mb/s i neznatno kašnjenje u odzivu, čime će ubuduće biti omogućeno šire korišćenje zahtevnijih mobilnih servisa, kao što su "video striming", igranje igrica "onlajn" i pristup televizijskim programima putem mobilnih uredjaja.

Korišćenjem ove tehnologije, na primer, muzički fajl ili video klip moći će da se u određenim uslovima preuzmu sa interneta putem mobilnih uređaja za manje od jedne sekunde.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Nokia

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.