Izvor: B92, 27.Apr.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrpce i Osojane ponovo dostupni

Štrpce -- Veći deo Kosova i dalje bez signala srpskih mobilnih operatera. Štrpce i Osojane dobili signal "Telekoma Srbije".

Peti je dan kako u većem delu Kosova južno od Ibra nema signala srpskih mobilnih operatera. Kosovske vlasti tvrde da su istrajne u nameri da ugase, kako tvrde, ilegalne operatere. Ipak signal "Telekoma Srbije" je od sinoć ponovo uspostavljen u Štrpcu i Osojanu.

Srpski predstavnici u kosovskim institucija pokušavaju kako navode, da nađu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neko rešenje.

Predsednik opštine u Gračanici Bojan Stojanović razgovarao je danas sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i direktorima Pošte i "Telekoma Kosova”.

Signal "Mobilne telefonije Srbije” sinoć su dobili žitelji Štrpca. Signala "Telekoma Srbije” ima još u centru Gračanice, Goraždevcu I Osojanu.

Zbog isključenja srpskih operatera otežan je delimično i rad Pošte Srbije na Kosovu. Direktor Pošte Ranđel Nojkić ne misli da su srpski operateri isključeni samo zbog pravnih razloga, kako tvrde u Prištini.

U Gračanici je u toku akcija podele besplatnih kartica Pošte i "Telekoma Kosova”. Retki su oni koji hoće da govore o razlozima njihovog uzimanja.

U Pošti i ”Telekomu Kosova” kažu da su u poslednjih nekoliko dana podelili 2 500 besplatnih kartica.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.