Štrpce i Osojane ponovo dostupni

Veći deo Kosova i dalje bez signala srpskih mobilnih operatera. Štrpce i Osojane dobili signal “Telekoma Srbije“.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2010.

14:08

Default images

Peti je dan kako u većem delu Kosova južno od Ibra nema signala srpskih mobilnih operatera. Kosovske vlasti tvrde da su istrajne u nameri da ugase, kako tvrde, ilegalne operatere. Ipak signal “Telekoma Srbije” je od sinoć ponovo uspostavljen u Štrpcu i Osojanu.

Srpski predstavnici u kosovskim institucija pokušavaju kako navode, da nađu neko rešenje.

Predsednik opštine u Gračanici Bojan Stojanović razgovarao je danas sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i direktorima Pošte i “Telekoma Kosova”.

Signal “Mobilne telefonije Srbije” sinoć su dobili žitelji Štrpca. Signala “Telekoma Srbije” ima još u centru Gračanice, Goraždevcu I Osojanu.

Zbog isključenja srpskih operatera otežan je delimično i rad Pošte Srbije na Kosovu. Direktor Pošte Ranđel Nojkić ne misli da su srpski operateri isključeni samo zbog pravnih razloga, kako tvrde u Prištini.

U Gračanici je u toku akcija podele besplatnih kartica Pošte i “Telekoma Kosova”. Retki su oni koji hoće da govore o razlozima njihovog uzimanja.

U Pošti i ”Telekomu Kosova” kažu da su u poslednjih nekoliko dana podelili 2 500 besplatnih kartica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: