Nemci bi radije grčki OTE nego Telekom

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci bi radije grčki "OTE" nego "Telekom"

Konzorcijum „Siti grup global markets“ dobio je rok od osam dana da ispravi tehnički deo ponude za savetnika u prodaji 40 odsto akcija „Telekoma Srbije“, saopštila je danas Vlada Srbije. Iako stručnjaci sve vreme upozoravaju da je „Siti grup“ u očiglednom sukobu interesa, Vlada na ovaj način zapravo želi da privuče „Dojče telekom“ koji važi za potencijalnog kupca.

Kako saznaje „Blic“, tačka spoticanja je cena, jer „Dojče telekom“ ne želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << plati onoliko koliko Vlada traži.

Predstavnici „Dojče telekoma“ žele da spuste cenu „Telekoma“ ispod milijardu i po evra, koliko je cena od koje država ne namerava da odustane. Kako „Blic“ saznaje, predstavnici nemačke kompanije poručili su da trenutno radije razmišljaju o kupovini kontrolnog paketa akcija grčkog OTE, jer su dobili dobru ponudu direktno od samog premijera Jorgosa Papandreua.

Naša Vlada ipak želi da dođe do dogovora sa nemačkim telekomunikacionim gigantom, iako su se pojavile zainteresovane firme iz Kine, Rusije i Egipta.

- Dogovor sa „Dojče telekom“ je strateški važan i malo je verovatno da ćemo stupiti u pregovore sa ostalim firmama. Ako cena ne bude milijardu i po evra, moraćemo da tražimo drugi izlaz. Trenutno nemačka strana nudi upola manje - kaže sagovornik „Blica“ iz Vlade Srbije koji je insistirao na anonimnosti.

U Nemanjinoj 11 ne žele da prodaju „Telekom“ za popunjavanje rupa u budžetu već za ulaganja u infrastrukturu, tačnije u puteve. Ideja je da se milijarda evra uloži u završetak pojedinih deonica koridora 10, kao i u regionalne puteve, tačnije čest puteva, uključujući takozvani Šumadijski prsten.

- Ukoliko do prodaje „Telekoma“ ne dođe, Vlada će razmotriti mogućnost da na osnovu akcija u firmi podigne kredite za gradnju puteva jer je procenjeno da neće postojati bolji trenutak za prodaju „Telekoma“, ali ne ispod svake cene - kaže sagovornik „Blica“.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Grčka

Nastavak na S media...






Povezane vesti

"Sitigrup" ipak savetuje

Izvor: Večernje novosti, 20.Maj.2010

Vlada Srbije pozvaće konzorcijum "Siti grup global market" da ispravi tehnički deo ponude, čime će se nastaviti postupak javne nabavke menadžment konsaltinga za prodaju "Telekoma". Na prodaji će biti samo 31 odsto, smatraju stručnjaci

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.