NATO protiv Telekoma

Izvor: RTS, 28.Sep.2010, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO protiv "Telekoma"

Ukidanje telefona Srbima južno od Ibra je akcija uklanjanja nelegalnih operatera o kojoj su svi bili unapred obavešteni, rekao komadant južnog krila NATO-a Mark Ficdžerald. "Telekom Srbija" poziva operatere da ne učestvuju u tenderu za "Telekom Kosova".

Komandant južnog krila NATO Mark Ficdžerald, koji se nalazi u poseti Kosovu, izjavio je da je ukidanje telefona Srbima južno od Ibra akcija uklanjanja nelegalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << operatera i istakao da je isključenje proteklo u skladu sa zahtevima koje je Kfor uputio kosovskim institucijama.

"Ovakvi događaji mogu da imaju negativne posledice ukoliko nisu rešeni na pravi način. Svi su bili obavešteni da će nelegalni operateri telefonije biti uklonjeni, pa su učinjeni napori da se ljudima obezbede kartice za mobilne telefone kosovskih operatera", rekao je Ficdžerald.

Govoreći o ukidanju telefonije srpskim sredinama, admiral Ficdžerald je ukazao da je KFOR treća organizacija koja bi reagovala u slučaju da je došlo do incidenata, posle KPS i Euleksa, preneo je KiM radio.

"Znamo da postoje ljudi kojima se to ne sviđa i da bezbednosna situacija može da bude ugrožena, ali postoje snage bezbednosti koje mogu da se izbore s tim", zaključio je Ficdžerald.

Istovremeno, "Telekom Srbija" je zatražio od operatora koji su zainteresovani da učestvuju na tenderu za prodaju "Pošte" i "Telekoma Kosova" da povuku svoje ponude, jer se radi o, kako je navedeno, otetoj imovini "Telekoma Srbija".

U pismu koje je danas poslato drugim operatorima navodi se da će, u slučaju da se obavi bilo kakva transakcija te imovine, "Telekom Srbije" preduzeti mere pred sudovima.

Telekom Srbija je ranije upozorio operatore, kao potencijalne kupce Pošte i Telekoma Kosova, međunarodne organizacije iz oblasti telekomunikacija i komisije pojedinih svetskih berzi i druga tela da će se svim pravnim sredstvima boriti za zaštitu svoje imovine na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se podseća da je "Srbija članica Međunarodne telekomunikacione unije, a ne Kosovo i Metohija", pa je, saglasno međunarodnom pravu, jedina važeća licenca ona koju je "Telekomu Srbija" izdala Republička agencija za telekomunikacije.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biler: Ustoličenje patrijarha će proći mirno

Izvor: S media, 28.Sep.2010

Komandant Kfora general Erhard Biler izjavio je danas da ne očekuje probleme prilikom ustoličenja srpskog patrijarha Irineja u nedelju u Pećkoj patrijaršiji..."Imali smo sastanke sa Euleksom, policijom i Srpskom pravoslavnom crkvom. Smatramo da je ovo veoma važan dogadjaj, kako za SPC, tako i za...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.