Izvor: B92, 14.Avg.2010, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matićeva: Čeka se kupac za Telekom

Beograd -- Ministarka Jasna Matić kaže da će za nekoliko nedelja Vlada objaviti javni poziv da zainteresovani za kupovinu državnog udela Telekoma podnesu ponude.

Matićeva je rekla da je konsultant počeo procenu vrednosti Telekoma, analizu poslovanja kompanije i najboljih opcija za prodaju državnog udela.

Ona je kazala da se očekuje da izveštaj bude završen za nekoliko nedelja, posle čega će Vlada odlučiti o konkretnom procentu i modelu prodaje državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udela i objaviti javni poziv da zainteresovani podnesu ponude.

"Očekivana cena direktno zavisi od procenta državnog udela koji će biti ponuđen na prodaju i modela prodaje. Dok konsultant ne završi analizu, koja će dati mnoge odgovore, nema smisla baviti se proizvoljnim procenama", rekla je ministarka.

Ona je navela da su se za kupovinu zainteresovani "Dojče telekom", egipatski "Oraskom" i turski "Telekom".

"Očekujemo da se ozbiljna zainteresovanost izrazi kad bude objavljen javni poziv. U svakom slučaju, deo državnog udela u Telekomu biće ponuđen na prodaju u otvorenom postupku u kome niko neće biti favorizovan i pobediće onaj ko bude dao najbolju ponudu", rekla je Jasna Matić.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.