Subota, 14.08.2010.

00:36

Matićeva: Čeka se kupac za Telekom

Ministarka Jasna Matić kaže da će za nekoliko nedelja Vlada objaviti javni poziv da zainteresovani za kupovinu državnog udela Telekoma podnesu ponude.

Izvor: Večernje novosti

Default images

Matićeva je rekla da je konsultant počeo procenu vrednosti Telekoma, analizu poslovanja kompanije i najboljih opcija za prodaju državnog udela.

Ona je kazala da se očekuje da izveštaj bude završen za nekoliko nedelja, posle čega će Vlada odlučiti o konkretnom procentu i modelu prodaje državnog udela i objaviti javni poziv da zainteresovani podnesu ponude.

"Očekivana cena direktno zavisi od procenta državnog udela koji će biti ponuđen na prodaju i modela prodaje. Dok konsultant ne završi analizu, koja će dati mnoge odgovore, nema smisla baviti se proizvoljnim procenama", rekla je ministarka.

Ona je navela da su za kupovinu zainteresovani "Dojče telekom", egipatski "Oraskom" i turski "Telekom".

"Očekujemo da se ozbiljna zainteresovanost izrazi kad bude objavljen javni poziv. U svakom slučaju, deo državnog udela u Telekomu biće ponuđen na prodaju u otvorenom postupku u kome niko neće biti favorizovan i pobediće onaj ko bude dao najbolju ponudu", rekla je Jasna Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: