Izvor: Glas javnosti, 17.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogodine skuplji domaći, a jeftiniji strani pozivi

BEOGRAD - Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić očekuje da će u 2009. godini pojeftiniti Internet i telefonski razgovori sa inostranstvom, ali da će poskupeti domaći telefonski pozivi. Ona smatra da će se ovo desiti posle usvajanja troškovnog modela utvrđivanja cena za firme koje imaju dominantan položaj na tržištu, a to su „Telekom“, „SBB“ i „Telenor“.

Taj način utvrđivanja cenovnika pokazaće da li su njihove cene veće nego što bi to bilo opravdano troškovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << proizvodnje, rekla je Matićeva, i dodala da je rok za izradu pravilnika pomeren na kraj 2008. godine, dok je ranije bilo planirano da se to završi u junu. „Realno je da će se povećati cene u domaćem saobraćaju, ali ja očekujem da dođe do pada cena u međunarodnom saobraćaju“, istakla je ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo i dodala da se takav zaključak može izvući na osnovu cena u zemljama regiona.

Cene Interneta mogle bi da opadnu i ranije, nakon što se usvoji pravilnik za izdavanje licenci za uvođenje bežične vajmaks tehnologije (WiMax), koja omogućava brz pristup Internetu i pružanje telefonskih usluga, prenosi Beta.

- Činjenica je da je kod nas pristup Internetu skuplji nego u zemljama u regionu i nameravamo da već u prvih 100 dana vlade napravimo korak ka smanjivanju tog problema, donošenjem pravilnika za vajmaks - navela je ona. Matićeva je rekla da ne može da proceni koliko će se cene menjati zato što će to zavisiti od toga kakav će biti proračun troškovnog modela i koliko se firmi bude prijavilo za uvođenje vajmaksa.

Ocigledno da Gospodja Matic uvodi Privatnu Demokratiju na mala vrata. Pojeftinice Internacionalni - medjunarodni razgovori a poskupece domaci razgovori. Samo da OBAVESTIM Gospodju Matic. U svetu a narocito u Evropi se ukida placanje Telefonskih razgovora u Zemlji a Medjunarodnim razgovorima svaka tri meseca pada cena. Ako neverujete Raspitajte se sta i kako je u Evropi. Bilo bi zadnje vreme da se prestane sa pljackanjem Naroda, dok je Narod sam placao-finansirao da se kupi Tel. Centrala sam izvodio radove da se uradi linija svi su cutali oduzimali privatnu svojinu Naroda i prepisivali je PTT sto je i definitivno upisano kao vlasnistvo PTT a da nepricam o preskupim impulsima. Sada se neodustaje od daljnje pljacke da bi sebi nagurali sto vece plate pa povecavaju Cene u domacim razgovorima a "pojeftinjuju" medjunarodne razgovore, verovatno da su nasli nov nacin obracunavanja koji treba da bude prikazan kao jeftiniji a u stvarnosti treba da bude jos skuplji.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.