Bogdanović zabrinut, Kermabon nenadležan

Izvor: RTS, 27.Sep.2010, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović zabrinut, Kermabon nenadležan

U razgovoru sa šefom Euleksa Iv de Kermabonom, ministar Goran Bogdanović izrazio zabrunotost zbog najnovijih poteza prištinskih vlasti koje "krše" ljudska prava kosmetskih Srba. Kermabon ponovio da je mobilna telefonija pitanje van nadležnosti Euleksa. Kermabon će se sastati i sa ministrom Dačićem.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović razgovarao je sa šefom Misije Euleksa na Kosovu i Metohiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Iv de Kermabonom o situaciji na Kosovu. Kasnije popodne Kermabon će se sastati i sa ministrom policije Ivicom Dačićem.

Bogdanović je Kermabonu izneo zabrinutost zbog onemogućavanja rada "Telekomu Srbija" južno od Ibra i istakao da se jednostranim aktom Prištine direktno krše osnovna ljudska prava Srba i uzrokuju ozbiljne bezbednosne implikacije. 

Kermabon je ponovio da je mobilna telefonija pitanje van nadležnosti Euleksa, ali je podvukao spremnost da sa rukovodstvom misije EU nastavi da principijlelno radi na uspostavljanju i poštovanju vladavine prava na Kosovu i Metohiji.

Pripadnici "Telekoma Kosova" i albanske specijalne policije Rosa uništile su bazne stanice "Telekoma Srbije" na Kosovu. Od nedelje, bez signala mobilne telefonije je 80.000 Srba na centralnom Kosovu, Kosovskom Pomoravlju i Štrpcu, a Kosovsko Pomoravlje nema ni fiksnu telefoniju.

Bogdanović i Kermabon, koji je u oproštajnoj poseti Beogradu, razgovarali su o dosadašnjoj saradnji vlasti u Beogradu i Euleksa.

Ministar Bogdanović je naglasio da će Beograd ostati principijelan i konstruktivan partner dok god se misija EU bude držala statusno neutralnog mandata.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.