Zaharova: Nadamo se da političke snage neće dozvoliti destabilizaciju u Srbiji

Izvor: RTS, 05.Apr.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Nadamo se da političke snage neće dozvoliti destabilizaciju u Srbiji

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je da niko od posmatrača predsedničkih izbora u Srbiji nije konstatovao suštinske nepravilnosti tokom glasanja i izrazila nadu da će sve političke snage pokazati odgovornost kako ne bi došlo do destabilizaciju situacije u zemlji.
Marija Zaharova je navela da je Moskva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obratila pažnju na proteste u nekoliko gradova Srbije i pokušaje da se dovedu u pitanje rezultati predsedničkih izbora.

"Mnogobrojni posmatrači, među njima i strani, predstavnici međunarodnih struktura konstatovali su da suštinskih napravilnosti nije bilo, da je procedura glasanja sprovedena u skladu sa opšteprihvaćenim normama i da rezultati glasanja odražvaju volju srpskih birača", rekla je Zaharova, objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva.
Zaharova kaže da u Moskvi smatraju da "demokratska i prijateljska Srbija" ima sve neophodne mogućnosti za realizaciju građanskih prava, uključujući slobodu govora i okupljanja.
"Važno je da se sva pitanja rešavaju isključivo u okviru zakona. Nadamo se da će sve političke snage u zemlji pokazati odgovoran pristup i da neće dozvoliti destabilizaciju situacije u Srbiji", poručila je Zaharova.
 
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSP Rusije: Ne dozvoliti destabilizaciju situacije u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2017

Moskva se nada da će sve političke snage u Srbiji pokazati odgovoran pristup i neće dozvoliti destabilizaciju u zemlji, kao i da će sva pitanja biti rešavana u okviru zakona, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova..."U demokratskoj i prijateljskoj Srbiji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ZAHAROVA OSUDILA PROTESTE: Rezultati izbora u Srbiji odražavaju volju građana, NE DOZVOLITI DESTABILIZACIJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2017

"Nadamo se da će sve političke snage u zemlji pokazati odgovoran pristup i da neće dozvoliti destabilizaciju situacije"..Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je da su predsednički izbori u Srbiji sprovedeni u skladu sa opšteprihvaćenim standardima i istakla da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.