U Iranu se održavaju predsednički izbori

Izvor: Vostok.rs, 14.Jun.2013, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iranu se održavaju predsednički izbori

14.06.2013. -

Danas u Iranu počinju 11 predsednički izbori. Za šefa države se kandidovalo 6 osoba. Među kandidatima su: predstavnik reformističkog krila, bivši sekretar Vrhovnog Saveta za nacionalnu bezbednost i bivši pregovarač sa "šestorkom" o nuklearnom programu Hasan Rouhani, 4 političara-konzervativaca i jedan nezavisni kandidat - bivši ministar pošte i telegrafa Mohamed Karazi. Upravo je on, prema rezultatima televizijskih debata, uživa najveće simpatije u narodu. Stručnjaci sumnjaju da će predsednik biti izabran u odmah, i očekuje se da će biti potreban drugi krug.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Umereni kandidat vodi u Iranu

Izvor: RTS, 15.Jun.2013, 09:26

Na izborima za novog predsednika Irana vodi umereni kandidat Hasan Rohani sa 51,8 odsto glasova, pokazuju nepotpuni preliminarni rezultati. Konzervativni kandidati "daleko ispod", prenose agencije...Prema nepotpunim preliminarnim rezultatima na izborima za novog predsednika Irana vodi bivši sekretar...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.