U Gvatemali predsednički izbori, najviše izgleda za pobedu ima bivša prva dama

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gvatemali predsednički izbori, najviše izgleda za pobedu ima bivša "prva dama"

Gvatemala Siti -- U Gvatemali se danas održavaju predsednički, kao i izbori za predstavnike u kongresu i gradonačelnike lokalnih uprava.

U trci za predsednika je 19 kandidata, a najverovatnije je da će biti održan i drugi krug izbora u avgustu, prenosi AP.

Nezaposlenost, nasilje, korupcija i rastući troškovi života su među glavnim problemima ove zemlje sa 16 miliona stanovnika, navodi agencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema anketama, među glavnih pet kandidata najviše izgleda za pobedu ima bivša "prva dama" Gvatemale, Sandra Tores Kazanova, iz Partije nacionalnog jedinstva i nade, ali je malo verovatno da će dobiti dovoljno glasova u prvom krugu.

Tores (64) je postala poznata u periodu od 2008. do 2012. tokom mandata njenog tadašnjeg supruga Alvara Koloma kada je bila koordinator Saveta za socijalna pitanja.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.