Trampove izjave o muslimanima glupe i pogrešne

Izvor: Akter, 16.Dec.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampove izjave o muslimanima "glupe i pogrešne"

Izjave pretendenta za kandidaturu Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa o muslimanima su glupe, pogrešne i unose razdor, izjavio je danas u parlamentu britanski premijer Dejvid Kameron

"Mislim da njegove izjave izazivaju razdor, glupe su i pogrešne i mislim da bi, ukoliko bi on došao da poseti našu zemlju, sve nas ujedinio protiv njega", rekao je Kameron na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da li podržava peticiju kojom bi se Trampu zabranio ulazak u Britaniju.

Tramp je najavio da će ukoliko uspe u svojoj nameri da postane naredni predsednik SAD, svim muslimanima zabraniti ulazak u tu državu, preneo je AFP.

Njegove izjave izazvale su oštre reakcije u Britaniji gde oko pet odsto stanovništva čine muslimani, a više od 560.000 ljudi potpisalo je peticiju da se Trampu zabrani ulazak u tu državu.

"U našoj državi mi imamo zakon koji sprečava ljude da uđu u zemlju koji se smatraju štetnim po dobrobit javnosti", rekla je opoziciona poslanica iz redova laburista Tulip Sidik, koja je muslimanka, obraćajući se Kameronu u parlamentu.

"Da li se premijer slaže da ovaj zakon treba jednako da se primeni na svakog, treba li da pravimo izuzetke za političare milijardere?", upitala je Sidik.

Kameron je odgovorio da se slaže da radikalnim propovednicima bude zabranjen ulazak u Britaniju, ali se nije složio da to bude učinjeno kada je reč o Trampu.

"Slažem se sa njom da je ispravno da isključimo ljude kada oni nameravaju da radikalizuju ili podstiču ekstremizam. Ne slažem se sa njom oko Donalda Trampa", dodao je Kameron.

Prošle sedmice, Tramp je pozvao na uvođenje totalne zabrane ulaska muslimanima u SAD, a zbog ovog predloga kritičari su ga uporedili sa Adolfom Hitlerom.

On je odbacio kritike da je njegov predlog neamerički i poručio da su SAD "sada u ratu".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.