Julija Timošenko povukla žalbu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2010, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Julija Timošenko povukla žalbu

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko povukla je žalbu na rezultate drugog kruga predsedničkih izbora, održanog 7. februara, u kome je tesnu pobedu odneo Viktor Janukovič.

Timošenkova smatra da nema smisla da se sudska rasprava po osnovu njene žalbe nastavi, budući da je sud odbio da proveri biračke spiskove.

"U suštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je odbijen zahtev da se ispitaju i prouče dokazi na kojima je žalba zasnovana. U takvim uslovima, ne vidimo da ima smisla da se ovaj slučaj nastavi", istakla je Timošenkova tokom sudske rasprave, javio je Itar-Tass.

"Uzimajući u obzir nespremnost da se dođe do pravih činjenica u ovom slučaju, zbog formalističkog pristupa, povlačimo žalbu", rekla je ona.

Ruska agencija podseća da je Timošenkova juče od Visokog administrativnog suda zatražila da proveri da li birački spisak sadrži imena preminulih i nepostojećih osoba. Ona tvrdi da je izvršena velika izborna krađa i tražila je raspisivanje trećeg kruga izbora.

Janukovič je već tražio od Timošenkove da podnese ostavku, ali je ona to odbila, te je njegova "Partija regiona" juče pokrenula proces izglasavanja nepoverenja vladi.

Inauguracija novog predsednika Ukrajine održaće se 25. februara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Timošenkova se nada trećem krugu izbora

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2010, 17:30

Aktuelna premijerka i kandidat na predsedničkim izborima u Ukrajini Julija Timošenko pozvala je danas sudije Visokog administrativnog suda "na objektivno i svestrano razmatranje dokaza" koje je podnela osporavajući rezultate drugog kruga predsedničkih izbora

Nastavak na Večernje novosti...

Timošenkova povukla žalbu

Izvor: BBC na srpskom, 20.Feb.2010

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko povukla zahtev da se ponište rezultati predsedničkih izbora, optuživši sud za nezainteresovanost da ustanovi istinu.

Nastavak na BBC na srpskom...

Julija Timošenko povukla žalbu na izborne rezultate

Izvor: VOA, 21.Feb.2010, 02:35

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko povukla je žalbu na rezultat drugog kruga predsedničkih izbora, na kojima je pobedio njen rival Viktor Janukovič, navodeći da nema poverenja da će sud utvrditi pravu istinu.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.