Tihanovska se vraća

Izvor: B92, 18.Avg.2020, 13:03

Tihanovska se vraća

Minsk -- Svetlana Tihanovska, koja je na nedavnim predsedničkim izborima u Belorusiji bila druga, a sada se nalazi u inostranstvu, uskoro će se vratiti u zemlju.

To je izjavila danas njena ovlašćena zastupnica Olga Kovalkova.

Kako podseća Tas, Tihanovska je 10. avgusta, dan posle održavanja izbora, pobegla u Litvaniju.

"Ona nija planirala odlazak, i stoga sam sigurna da će se ubrzo vratiti", rekla je Kovalkova.

Prema zvaničnim rezultatima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktuelni predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,1 odsto glasova na izborima, dok je Tihanovskoj - njegovom glavnom rivalu - pripalo 10,12 odsto glasova.

Posle tvrdnji o izbornoj krađi, u Belorusiji su izbili masovni protesti koji su i dalje u toku, a opozicija ne prihvata zvanične rezultate izbora i smatra Tihanovsku izabranom predsednicom do održavanja novih izbora.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zastupnica Lukašenkove rivalke: "Tihanovska se VRAĆA U BELORUSIJU"

Izvor: Blic, 18.Avg.2020

Svetlana Tihanovska, koja je na nedavnim predsedničkim izborima u Belorusiji bila druga po broju osvojenih glasova a sada se nalazi u inostranstvu, uskoro će se vratiti u zemlju, izjavila je danas njena ovlašćena zastupnica Olga Kovalkova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.