Izvor: RTS, 11.Avg.2020, 13:13

Tihanovska otkrila zašto je pobegla iz Belorusije

Svetlana Tihanovska, koja je bila protivkandidat Aleksandru Lukašenku na nedeljnim predsedničkim izborima u Belorusiji, objavila je video u kojem je objasnila zašto je odlučila da napusti zemlju.
Svetlana Tihanovska, koja se sada nalazi u Litvaniji, u video-snimku navodi da joj je odluka o napuštanju zemlje pala veoma teško.

"Mislila sam da me je cela ova kampanja jako očvrsnula i dala mi toliko snage da bih mogla sve da izdržim. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ali verovatno sam ostala slaba žena kakva sam prvobitno bila. Donela sam veoma tešku odluku za sebe", rekla je Tihanovska u video-snimku objavljenom na njenom Tviter nalogu.
Ona je navela da je odluku donela apsolutno sama i da ni prijatelji, ni rođaci, ni štab, ni njen suprug Sergej jednostavno nisu mogli na bilo koji način da utiču na nju.
"Znam da će me mnogi razumeti, mnogi će me osuditi, a mnogi će me mrzeti. Ali, ne daj bože da se suočite sa izborom sa kojim sam se suočila. Zato se, ljudi, pobrinite za sebe, molim vas", rekla je Tihanovska.
Istakla je da nijedan život nije vredan onoga što se sada događa i da su deca najvažnija stvar u životu.
Ministar inostranih poslova Litvanije Linas Linkevičijus saopštio je prethodno da je Tihanovska otputovala u Litvaniju u jeku protesta protiv izbornih rezultata i da je na bezbednom.
Izjavio je i da joj je data jednogodišnja viza i mesto za boravak u Litvaniji, koja se brine za njenu bezbednost. 
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UPLAKANA TIHANOVSKAJA U PRVOJ PORUCI OD KAD JE POBEGLA IZ MINSKA: Nijedan život nije vredan ovoga što se dešava! VIDEO

Izvor: Kurir, 11.Avg.2020

Svetlana Tihanovskaja, koja je bila protivkandidat Aleksandra Lukašenka na nedeljnim predsedničkim izborima u Belorusiji, objavila je video u kojem je objasnila zašto je odlučila da napusti zemlju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.