Izvor: RTS, 03.Dec.2020, 16:02

Tihanovska: Smislila sam način za održavanje novih izbora

Bivša kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska, koja nije priznala rezultate prema kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko, rekla je da je njen cilj da ujedini najbolje eksperte i demokratske snage, tako da Belorusija pristupi novim izborima sa što manje šokova.
Svetlana Tihanovska poručila je danas svojim pristalicama da je smislila proceduru za održavanje novih izbora, kao i nacrt ustavnih promena. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Moj cilj je da ujedinim najbolje eksperte i demokratske snage, tako da Belorusija pristupi novim izborima sa što manje šokova", rekla je Tihanovska putem video-linka, a preneo Tas.
Protesti su se proširili Belorusijom posle izbora 9. avgusta, jer opozicija ne priznaje pobedu Lukašenka, koji je osvojio 80,1 odsto glasova, a Tihanovska 10,12 odsto.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PAKLENI PLAN TUHANOVSKE "Smislila sam način za održavanje NOVIH IZBORA"

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

Bivša kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovskaja, koja nije priznala rezultate izborima na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko, rekla je danas svojim pristalicama da je smislila proceduru za održavanje novih izbora, kao i nacrt ustavnih promena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.