Pevač Mišel Marteli izabran za predsednika Haitija

Izvor: Blic, 05.Apr.2011, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevač Mišel Marteli izabran za predsednika Haitija

PORT-O-PRENS - Pop pevač Mišel Marteli pobedio je na predsedničkim izborima u Haitiju, prema zvaničnim preliminarnim rezultatima, koje je u ponedeljak uveče objavio Privremeni izborni savet.

Marteli, poznat kao "Slatki Miki", osvojio je 67,57 glasova, dok je za njegovu protivnicu, bivšu prvu damu Mirlande Manigat, glasalo 31,74 građana.

Drugi krug predsedničkih izbora održan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 20. marta, a konačni rezultati očekuju se sredinom aprila, preneo je Rojters.

U prvom krugu izbora Manigat je osvojila najviše glasova, ali su istraživanja javnog mnjenja pokazala da najviše šansi ima Marteli.

Novi predsednik Haitija nema iskustva u vladi, a tokom izborne kampanje obećao je promene, iskorenjivanje korupcije i bolji život za Haićane, koji se još bore sa posledicama razornog zemljotresa koji je pogodio zemlju prošle godine.

Trebalo je da preliminarni izborni rezultati budu objavljeni prošle sedmice, ali je to odložno zbog brojnih prijava izborne krađe.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haiti: Pop zvezda "Slatki Miki" izabran za predsednika! (VIDEO)

Izvor: S media, 05.Apr.2011

Pop pevač Mišel Marteli pobedio je na predsedničkim izborima u Haitiju, prema zvaničnim preliminarnim rezultatima, koje je noćas objavio Privremeni izborni savet. ..Marteli, poznat kao "Slatki Miki", osvojio je 67,57 glasova, dok je za njegovu protivnicu, bivšu prvu damu Mirlande Manigat, glasalo...

Nastavak na S media...

PEVAČ SLATKI MIKI PREDSEDNIK HAITIJA

Izvor: Kurir, 05.Apr.2011

PORT-O-PRENS - Pop pevač Mišel Marteli pobedio je na predsedničkim izborima u Haitiju, prema zvaničnim preliminarnim rezultatima, koje je u ponedeljak uveče objavio Privremeni izborni savet...Marteli, poznat kao Slatki Miki, osvojio je 67,57 glasova, dok je za njegovu protivnicu, bivšu prvu damu...

Nastavak na Kurir...

Pop pevač predsednik Haitija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2011

PORT-O-PRENS -..Pop pevač Mišel Marteli pobedio je na predsedničkim izborima na Haitiju, sa osvojenih 67,57 odsto glasova, pokazuju zvanični preliminarni rezultati koje je objavio Privremeni izborni savet...U drugom krugu predsedničkih izbora koji je održan 20. marta popularni pevač osvojio je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pevač Mišel Marteli izabran za predsednika Haitija

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Apr.2011

Pop pevač Mišel Marteli pobedio je na predsedničkim izborima u Haitiju, prema zvaničnim preliminarnim rezultatima, koje je večeras objavio Privremeni izborni savet. Marteli, poznat kao "Slatki Miki", osvojio je 67,57 glasova, dok je za njegovu protivnicu, bivšu prvu damu Mirlande Manigat, glasalo

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.