Izvor: B92, 15.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi kao vudu lutka

Pariz -- Francuska izdavačka kuća K&B nudi vudu lutke sa likom dvoje kandidata sa poslednjih predsedničkih izbora, Nikole Sarkozija i Segolen Roajal.

Lutka se prodaje po ceni od 12,50 evra zajedno sa kesicom igli i kratkom biografijom francuskog predsednika odnosno funkcionerke Socijalističke partije. Dajući sebi oduška, kupac će moći da zabada igle u lutku i baci čini na omraženu ličnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Igra se sastoji u zabadanju igala na mesta na lutki na kojima su ispisane poznate izreke ovo dvoje istaknutih francuskih političara.

Oni koji mrze Sarkozija sa zadovoljstvom će probosti mesto na kome piše "Više radite da bi više zaradili" ili čuveno "Briši budalo", koje je francuski predsednik izgovorio protivniku koji mu je dosađivao.

Protivnici Roajalove će svoje igle moći da zabadaju u njenu "participativnu demokratiju" ili u čuvenu De Golovu rečenicu "živeo slobodni Kvebek" koju je ona prisvojila, izazivajući bes kanadskog premijera Stivena Harpera.

Izdavačka kuća K&B namerava da proširi svoj asortiman vudu lutaka i na druge istaknute francuske političare.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.