Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sara Pejlin: Izvadili su iz konteksta ono što sam rekla o Africi

Sara Pejlin, guverner Aljaske koja bi postala prva žena potpredsednik SAD da je republikanski kandidat Džon Mekejn pobedio na predsedničkim izborima, izjavila je povodom senzacionalističkih vesti da ne zna da je Afrika kontinent da to nije istina i da su njene reči izvađene iz konteksta.



"Mislim da ukoliko postoje tvrdnje zasnovane na pitanjima ili komentarima koje sam postavila tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priprema za debatu o Severnoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini (NAFTA) ili o kontinentu protiv zemlje kada je reč o Africi, onda su oni izvađeni iz kontesta, a to je okrutno i zlonamerno, nezrelo, neprofesionalno, a oni koji su to uradili su kreteni. To nije fer i nije u redu", rekla je Pejlin juče kako prenosi Rojters.

Američka medijska kuća "Foks njuz" objavila je juče, citirajući anonimni izvor iz izborne kampanje republikanaca, da Pejlin nije znala da je Afrika kontinent i da nije mogla da kaže koje tri zemlje čine asocijaciju NAFTA (SAD, Kanada i Meksiko).

Povodom tog izveštaja Pjelin je navela da su tvrdnje mogle da poteknu jedino od ljudi koji su joj pomagali da se pripremi za debatu sa kandidatom demokrata za podpredsednika Džoom Bajdenom koja se odnosila na Afriku i sporazum NAFTA. Takođe je opisala kao "seksističke" optužbe da je potrošila ogromne svote novca za kupovanje odeće tokom izborne kampanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.