Šapić: Podržaću Vučića ako se kandiduje za predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 14:46

Šapić: Podržaću Vučića ako se kandiduje za predsednika

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić izjavio je danas da ne postoji razlog da ne podrži kandidaturu predsednika Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima koji će biti održani sledeće godine.

Šapić je na TV Prva kazao da to zavisi od njihovog dogovora i da danas odlično sarađuju na nacionalnom nivou u koaliciji.

"To zavisi od našeg dogovora. Mi danas odlično sarađujemo na nacionalnom nivou u koaliciji i ako predsednik Vučić odluči da se kandiduje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne postoji nijedan razlog da ga ne podržim", kazao je Šapić.

Kad nema kamera "normalnije" se razgovara

Šapić je izjavio da je jučerašnji sastanak u okviru međustranačkog dijaloga bez stranaca u Skupštini Srbije bio dobar i kvalitetan, a dogovoreno je da se u razumnom roku, mesec do dva dana, izađe u javnost sa onim što je konkretno dogovoreno.

Šapić je na TV Prva kazao da je dogovor juče bio da se ne izlazi u javnosti s detaljima razgovora, kako bi bili operativniji, jer je, kaže, iskustvo je pokazalo da kada krene da se govori u medijima na kraju teško dođe dogovora.

Svi na sastanku su, dodao je, bili pozitivno iznenađeni načinom na koji je on tekao i konstatovali su da je kad nema kamera atmosfera "normalnija".

"Nadam se da ćemo u dva, tri meseca izaći sa jasnim i konkretnim rezultatima", kazao je Šapić i dodao da se razgovaralo o unapređenju izbornih uslova i istakao da nije bilo teških reči.

Na pitanje šta očekuje na kraju tog procesa, koja su očekivanja dela opozicije koji nije bio na sastanku, te šta bi trebalo da se desi pa da svi izađu na izbore, Šapić kaže da ne zna šta je to što bi navelo sve da na izbore izađu.

"Da se ja pitam, a ne pitam se, pita se najjača stranka - SNS, ja bih im dao sve ono za šta donesu argument da se promenilo u odnosu na 2018. i 2012, odnosno da danas toga nema, a da je bilo kada su svi izašli na izbore", kazao je Šapić.

Dodaje da bi to učinio u svakoj oblasti, od medija, procesa glasanja, izbornih pravila, zakona...

Smatra da bi razgovori o demokratiji u društvu trebalo da se nastave i nakon izbora, da je sadašnja vlast pokazala volju da menja ono što nije dobro samim tim što se o tome razgovara, ali da ne treba da budu uslovljeni izlaskom ili ne na izbore.

Odgovarajući na pitanje kako bi po njemu trebalo da funkcionišu mediji kako bi svima obezbedili ravnomernu zastupljenost, Šapić navodi da je prilikom poslednjih izbora bilo više prostora i za opoziciju i u privatnim medijima i na javnom servisu.

"Idealno bi bilo da svaki medij ima svest o davanju prostora svima koji učestvuju na izborima, ali mora da postoji jedinica mere", kazao je Šapić i apelovao na sve medije da zovu sve, ali i da kažu svaki put kada neko odbije gostovanje.

Navodi da sada imamo "antirežimski definisane" medije, ali i medije koji podržavaju Vladu i vladajuću politiku kao što je Pink, koji je, primećuje, dosledan tome da podržava politiku svake vlade od petooktobarskih promena.

"Ali, to je poštenije. Mitrović izađe i kaže da podržava politiku Vlade", kaže Šapić i dodaje da međutim postoji i stranka koja je zabranila svojim članovima da gostuje na toj televiziji.

Šapić razume da neko ne želi da daje izjave određenom mediju, ali primećuje da na konferencijama za štampu svima treba odgovarati na pitanja.

"Ne dajem ni ja za svaki mediji namenski izjavu, ali uživo u emisiji ili na konferenciji za štampu gde mogu svi drugi da čuju, ne postoji razlog da ne odgovorite da ne gostujete", navodi Šapić.

Kaže i da ne daje izjave za N1, ali da obavezno ide na tu TU kad ga pozovu uživo.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.