Sahranjen Džon Mekejn

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Džon Mekejn

Dugogodišnji američki senator i kandidat na predsedničkim izborima 2008. godine Džon Mekejn sahranjen je u kompleksu Pomorske akademije SAD u Anapolisu pored dugogodišnjeg prijatelja.

Kočije koje su vozile kovčeg sa telom Mekejna bile su na čelu kolone ožalošćenih od kapele Akademije do njenog groblja, posle čega je, po želji senatora, usledila privatna sahrana, navodi Asošiejted pres.

U jednom trenutku je vojni avion izveo prelet u čast Mekejna, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pilota američke mornarice oborenog u Vijetnamskom ratu 1967. godine, posle čega je pet godina proveo kao ratni zarobljenik.

Mekejnu je umro od tumora mozga u subotu, 25. avgusta u 82. godini.

Bio je kandidat republikanaca na predsedničkim izborima 2008. godine, kada je izgubio od Baraka Obame.

Za člana Predstavničkog doma Kongresa SAD izabran je 1982. godine, a senator je bio od 1987. godine do smrti.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sahranjen Džon Mekejn

Izvor: RTS, 03.Sep.2018

Dugogodišnji američki senator i kandidat na predsedničkim izborima 2008. godine Džon Mekejn sahranjen je na groblju Pomorske akademije SAD, u Anapolisu, u državi Merilend. . Džon Mekejn, koji je preminuo prošle subote u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.