SDPS i SPO će podržati Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPS i SPO će podržati Vučića

Socijaldemokratska partija Srbije će na predstojećim predsedničkim izborima podržati Aleksandra Vučića kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije, zaključak je sa današnje sednice Izvršnog odbora Stranke.

Ovu odluku, do kraja nedelje, treba da potvrde i najviši stranački organi, navodi se u saopštenju stranke.

"Upravo sada, kada se svakodnevno povećava broj kandidata, postaje i potreba za većim jedinstvom unutar vladajuće koalicije, koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << omogućiti da Aleksandar Vučić pobedi u prvom izbornom krugu", ocenjuje predsednik Izvršnog odbora Branko Gogić.

Kako se navodi, ta pobeda u prvom krugu nije stvar hira, niti puke želje za trijumfom, već proste činjenice da će se u eventualnom drugom krugu, svi opozicioni kandidati ujediniti u nameri da pobede Aleksandra Vučića.

"Jedino pobeda kandidata vladajuće koalicije može da obezbedi ostvarivanje dva ključna prioriteta zemlje: punu političku i društvenu stabilnost i nastavak ekonomskih reformi", navodi Gogić.

SPO: Podrška kandidaturi Vučića za predsednika Srbije

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove (SPO) saopštilo je danas da podržava kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Ta stranka je u saopštenju najavila da će njeni članovi u predizbornoj kampanji dati pun doprinos izboru Vučića za predsednika Srbije.

"Vučić otvara evropska poglavlja, a ne ratna. Srbija u Evropi od osnivanja je temelj programa SPO", obrazložio je ta stranka svoju podršku premijeru i lideru Srpske napredne stranke (SNS).

Predsedništvo SNS u utorak je odlučilo da kandidat za predsednika bude Vučić, a potom je, sinoć, aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić po nezvaničnim navodima odlučio da se ponovo kandiduje za tu funkciju.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.