Rekordan rani odziv: Glasalo više od 80 miliona Amerikanaca

Izvor: VOA, 29.Okt.2020, 21:10

Rekordan rani odziv: Glasalo više od 80 miliona Amerikanaca

Više od 80 miliona Amerikanaca glasalo je ranije na predsedničkim izborima, pokazuju najnoviji podaci Američkog izbornog projekta na Univerzitetu Floride, što bi moglo da dovede do najvećeg odziva birača za više od jednog veka. Rekordan tempo glasanja, više od 58 odsto od ukupnog odziva 2016. godine, odraz je velikog interesovanja za izbore na kojima su kandidati aktuelni predsednik Donald Tramp i demokratski kandidat i bivši potpredsednik SAD Džo Bajden. Ogroman broj birača glasao je poštom ili lično na biralištima i zbog zabrinutosti u pogledu širenja koronavirusa na biračkim mestima na dan izbora. Tramp zaostaje za Bajdenom u anketama na nacionalnom nivou, dok većina birača ne podržava odgovor Bele kuće na pandemiju koronavirusa, koja je odnela više od 227.000 života u Americi. Dok se približava dan izbora 3. novembra, naglo raste i broj zaraženih. Demokrate imaju značajnu prednost kada je reč o ranijem glasanju zato što podržavaju glasanje poštom. Republikanci, koji se tradicionalno u velikom broju glasali poštom, sada to izbegavaju, zbog čestih i neosnovanih napada predsednika Trampa koji ističe da bi to moglo do dovede do izborne krađe. Eksperti predviđaju da će odziv na ovogodišnjim izborima lako nadmašiti 2016. godinu, kada je glasalo 138 miliona birača. Samo 47 miliona Amerikanaca glasalo je uoči izbora 2016. godine. U 20 država, koje prijavlljuju podatke o stranačkoj pripadnosti, 18,2 miliona demokrata je već glasalo, u poređenju sa 11,5 miliona republikanaca i 8,8 miliona koji se ne izjašnjavaju ni za jednu stranku. Ti podaci ne pokazuju za koga su birači glasali. 
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 80 miliona Amerikanaca već glasalo na izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020

Više od 80 miliona Amerikanaca glasalo je ranije na predsedničkim izborima, koji se održavaju 3. novembra, pokazuju najnoviji podaci Američkog izbornog projekta sa Univerziteta na Floridi...Tako velika izlaznost mogla bi da dovede do najvećeg odziva birača za više od jednog veka...Rekordan tempo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"UŽASNO" Tramp i Bajden osudili teroristički napad u Francuskoj: Srca Amerikanaca su uz vas

Izvor: Blic, 30.Okt.2020, 11:14

Kandidat demokrata na predsedničkim izborima u SAD Džo Bajden osudio je "užasan napad" u Francuskoj i poručio da će njegova administracija, ako bude izabran, sarađivati sa saveznicima kako bi se zaustavilo "ekstremističko nasilje" u svim oblicima.

Nastavak na Blic...

Tramp koristi terorističke napade u Francuskoj da OCRNI RIVALA: "Bajden će teroristima OTVORITI PUT U AMERIKU"

Izvor: Blic, 30.Okt.2020

Ukoliko kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden pobedi na predsedničkim izborima u SAD, on će otvoriti put za ulazak islamskih terorista u Ameriku, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.